Geschiedenis

De Lawn Tennis Club ’s-Gravenzande is op 10 september 1965 opgericht door een aantal enthousiaste tennissers.

Op 7 mei 1966 is het moment van de officiële opening van het tennispark. Het bescheiden complex bestaat dan uit vijf traditionele gravelbanen anex clubhuis.

De bevolkingsgroei in de gemeente ’s-Gravenzande en de sterke opkomst van de tennissport in Nederland is er de oorzaak van, dat de LTC ’s-Gravenzande te maken krijgt met een dreigend tekort aan baancapaciteit. In 1977 wordt dan ook het aantal banen uitgebreid van vijf naar zeven en in 1978 zorgt een grondige verbouwing van het clubhuis voor broodnodige extra ruimte.

In het voorjaar van 1979 komt er nog een extra baan bij en zijn twee banen verplaatst om ruimte maken voor de bouw van een tennishal. In 1983 volgt uitbreiding met nog eens drie banen. Tegelijkertijd worden 6 banen voorzien van een automatische beregeningsinstallatie.

Het is 1986 als vijf van de inmiddels elf banen worden gerenoveerd, waarbij 6 banen worden voorzien van verlichting, zodat men ook ’s avonds een balletje kan slaan. Aansluitend wordt in 1988 besloten om op nog eens vier banen verlichting te plaatsen.

Gedurende het winterseizoen 2001-2002 is in een tijdsbestek van zes maanden, het totale tennispark van de LTC ‘s-Gravenzande gerenoveerd en uitgebreid. Door de goede samenwerking met de toemalige gemeente ’s-Gravenzande en in het bijzonder de wethouder van Sport, de heer Baltus Tukker, beschikt de LTC ’s-Gravenzande nu over de meest moderne faciliteiten die een tennisvereniging zich maar kan wensen: een nieuw paviljoen, dertien verlichte tennisbanen met de onderhoudsvriendelijke ondergrond Canada Tenn en speciaal voor haar jeugdleden een oefenmuur, minibaan, tafeltennistafel en speeltuin.

Begin 2017 zijn alle banen vernieuwd met Gravel Premium Plus. De vernieuwde banen zijn op 18 maart 2017 in gebruik genomen.

Het succes van de LTC ‘s-Gravenzande is vooral te danken aan vele vrijwilligers, die veel van hun kostbare tijd hebben gespendeerd om de club te steunen en geholpen hebben de tennisport in het algemeen, te stimuleren en te verbreden. Een aantal van deze leden heeft hierin een buitengewone prestatie geleverd en in hoge mate bijgedragen aan het succes van de Lawn Tennis Club ’s-Gravenzande. Deze personen zijn onderscheiden als Lid van Verdienste en/of Erelid.

Lid van Verdienste: Ereleden:
Mevrouw Marion van Thiel De heer Cees Reinierse †
Mevrouw Truus Fischer De heer Frank Litjens †
Mevrouw Ineke van Geest De heer Henk van der Ent
Mevrouw Nora Hanemaaijer † De heer Paul Bontebal
Mevrouw Marja van Zuijlen De heer Hans Goedvolk
Mevrouw Annemiek van de Bos De heer Ad van de Lugtcc
De heer Wilbert Litjens De heer Jacques de Vilder
De heer Peter van de Hout De heer F. Hermsen †
De heer Ad van de Struijf De heer Wilbert Litjens
De heer Peter van der Voort †
De heer Hans van der Toorn