Fair play en gedragscodes

Ongewenst of niet integer gedrag past niet binnen de sport, en daarmee ook niet binnen de tennissport. Op en naast de tennisbaan moet iedereen van pure recreant tot toptennisser, tennisleraar, scheids­rechter, toeschouwer, ouder of bestuurder/ vrijwilliger zich eerlijk en sportief gedragen. Zo houden we samen de tennissport sportief, veilig en respectvol.

Vertrouwenscontactpersoon
Het bestuur van LTC ’s-Gravenzande vindt het belangrijk om onwenselijk of niet integer gedrag aan te pakken. Heb jij wangedrag meegemaakt of heb je gezien dat iemand anders slachtoffer is van niet gewenst gedrag? Meld het dan bij onze vertrouwens­contactpersoon Willem Kamermans. Hij is te bereiken via vertrouwenscontactpersoon@ltc-sgravenzande.nl of 06 2237 3098.

Melden bij KNLTB
In het geval van ernstige misdragingen is het bestuur verplicht dit te melden bij de KNLTB.

Gedragcodes voor sporters én vrijwilligers
Sportbonden, NOC*NSF, Ministerie van VWS en experts hebben vanuit het programma Sport & Integriteit ‘Gedragscodes voor de sport’ opgesteld met als doel de sport veilig, eerlijk, integer, gezond en vooral leuk te houden. Voor iedereen. Dus ook voor jou als bestuurder of andere vorm van vrijwilliger, trainer en sporter. Lees hier deze gedragscodes.

Verklaring omtrent gedrag
Van vrijwilligers kan een Verklaring omtrent gedrag (VOG) worden gevraagd.