Sportblessures

Sportblessures bij kinderen

Kinderen in de leeftijdscategorie van 11-16 jaar zijn erg gevoelig voor sportblessures. Het is daarom belangrijk om deze groep goed te observeren.
Lichamelijk verandert er veel, denk aan groei, hormoonspiegel, uiterlijk, geestelijk. Ook sociaal gebeurt er genoeg. Ze gaan naar de middelbare school, sporten, hebben vrienden, hobby’s, en ook ouders waar ze rekening mee moeten houden.
De kinderen moeten van alles. Dit moeten kan een verlaging van de inspanningstolerantie veroorzaken. Als hiervan sprake is, kunnen er blessures optreden.

Het is dan ook van belang dat zowel begeleiders, trainers maar ook ouders de kinderen extra in de gaten houden. Mocht er toch sprake zijn van blessures dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te laten controleren door een fysiotherapeut en/of arts. Het vroegtijdig aanpakken van blessures voorkomt verdere overbelasting en daarmee mogelijk beëindiging van de sport.

Fysio+Zo/Fysio+FIT heeft met de LTC ‘s-Gravenzande een samenwerkingsverband. Dit houdt in dat u met een blessure op korte termijn terecht kunt.

Fysio+Zo/Fysio+FIT heeft de benodigde specialisaties in huis om een diagnose te stellen, een advies te geven en/of een behandelplan op te stellen. Indien nodig kan dit ondersteund worden met echografie.Daarnaast is er in de praktijk mogelijkheid om medisch fitness te volgen bij Fysio+FIT.

Medische Training

Fysio+FIT medische training is een training waarin het doel een optimaal functieherstel is, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting. Met de medische training kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van fitnessapparatuur of andere materialen. De medische training staat onder supervisie van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel.

Voor vragen en/of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Fysio+Zo/Fysio+FIT
Zandeveltplein 1
2692 AH
‘s-Gravenzande
T. 0174-416174
E. info@fysio-enzo.nl
W. www.fysio-enzo.nl

fysio1  fysio2