Competitie jeugd

Het jeugdtennis is ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën: fase rood, oranje, groen of geel. Bij de verschillende leeftijdsgroepen is er een overlap, waardoor rekening kan worden gehouden met het niveau van de kinderen.

jeugd image2

Alle kinderen kunnen zich aanmelden voor het deelnemen aan een van onderstaande competitievormen. Voor de leeftijdsbepaling geldt altijd de leeftijd op 1 januari van het lopende seizoen.

  • World Tour: elke eerste zondag van de maand van maart t/m november spelen kinderen t/m 9 jaar (categorieën rood = kleine baan en oranje = driekwart baan) in de World Tour. Er wordt gespeeld met rode resp. oranje ballen. Ook kinderen van 10 en 11 mogen nog mee doen aan de World Tour.
  • Voorjaarscompetitie begin april t/m begin juni: kinderen van 10 t/m 12 spelen op woensdagmiddag in fase groen (hele tennisbaan met groene ballen). Jongens en meisjes spelen door elkaar.
    De herfstcompetitie op woensdag (half september t/m eind oktober) heeft dezelfde leeftijdsindeling.
  • Voorjaarscompetitie begin april t/m begin juni: kinderen vanaf 13 spelen in de juniorencompetitie op zaterdagochtend in geel (hele baan, gele ballen), in de leeftijdscategorieën 11 t/m 14 of 11 t/m 17 jaar. Selectiekinderen spelen in dezelfde categorieën op zondag, niet-selectiekinderen kunnen op zondag worden ingedeeld als er ruimte is (afhankelijk van beschikbare baancapaciteit).
    De herfstcompetitie (half september t/m eind oktober) voor de junioren heeft dezelfde leeftijdsindeling, maar wordt alleen gespeeld op zondag.

Het aantal teams dat kan worden ingeschreven voor de competitie is afhankelijk van de baancapaciteit. Daardoor moeten vaak kinderen die ook graag competitie willen spelen, teleurgesteld worden.
Uitgangspunt van de vereniging is dat kinderen die competitie spelen, tenminste 1 reguliere les per week volgen (zowel zomer als winter), geadviseerd wordt 2 lessen per week te volgen.